OBS! Info nedanför är fg. års info OBS!

Informationen nedanför är föregående års information. Vi är nu i full gång med att planera 2022 års ungdomsläger i Spanien. Inom kort kommer vi komma ut med informationen om det lägret. 

Välkomna till höstens bästa pingisupplevelse!

Nordic Table Tennis i samarbete med Japsko arrangerar i höst årets häftigaste pingisläger där du kan kombinera er familjesemester på ett fyrstjärnigt hotell precis vid havet samtidigt som det blir pingisträning i världsklass!

Under 6 dagar i oktober samlas pingisungdomar i Spanien för att träna och utvecklas tillsammans. Några av Europas bästa tränare är ansvariga för att göra vistelsen till det bästa och mest givande lägret i höst. Samtidigt som det kommer bli ett pingisläger i toppklass kommer även sol, bad och värme kombinerat med god mat göra upplevelsen till ert bästa bordtennisminne!

Vårt mål med lägret är att det ska hålla absolut högsta klass och oavsett nivå på deltagarna så ska ni få ut maximalt av detta lägret. I kombination med detta kommer det även att finnas tid för familjer och grupper att umgås och hitta på roliga saker. Oavsett nivå kommer vi lösa så att alla får en riktigt bra träningsvecka och en fantastisk upplevelse!

Welcome to our
camp in Spain

In the document below you can read all information about the camp in english:

Youth Camp in Spain (Altea).pdf
 

Var och när

I Spanien cirka 5 mil norr om Alicante ligger den mycket vackra och mysiga staden Altea. Mellan den 25 okt och 31 okt arrangerar vi höstens bästa pingisupplevelse just här.

För vilka

Lägret är anpassat för ungdomar upp till 18 år som har spelat pingis i klubb minst två år. Träningen under lägret kommer att vara tuff så se till att komma väl förberedd.


Kost och logi

Vi bor på det fyrstjärniga hotellet Cap Negret som är beläget precis vid havet och mindre än 600 meter från träningshallen.
I priset ingår boende i dubbelrum samt helpension (frukost, lunch och middag). Det ingår även vatten samt vin till lunch och middag för medföljande. Alla rummen är nyrenoverade och vi kommer att bo i Superior Rum.

Alla måltider serveras som buffé på hotellet och håller absolut högsta kvalité. Det finns enormt mycket gott att välja på.

På länken nedan kan ni läsa mer om hotellet vi bor på:
http://hotelcapnegret.es/en/

 

Veckoupplägg

Söndag 25/10: Resdag! Välkomna när som helst under dagen, det kommer inte att vara någon träning idag eftersom att deltagarna kommer komma vid olika tider. Vi kommer att ha ett välkomstmöte med information om veckan klockan 19.00, samling vid poolbaren. Mötet är frivilligt och kommer ni med ett senare flyg så får ni informationen dagen efter.

Måndag 26/10: 
Samling i receptionen vid 09.00 för gemensam gång till hallen där vi startar med en genomgång om veckan innan träningen börjar. 
Träning 2 pass (ca 5 timmar)

Tisdag 27/10:
Träning 2 pass (ca 5 timmar)
Kvällsaktivitet innan middagen

Onsdag 28/10:
Träning 1 pass (ca 3,5 timmar)
Fri eftermiddag / kväll.

Torsdag 29/10:
Träning 2 pass (ca 5 timmar)
Kvällsaktivitet innan middagen

Fredag 30/10:
Träning 2 pass (ca 5 timmar)
Avslutningskväll

Lördag 31/10: Resdag! Välkomna att boka hemresa när som helst under dagen. Vi kommer inte att träna denna dagen.

Hall, tränare och sparring

Huvudtränare på lägret är Sveriges och Englands fd. förbundskapten, Marcus Sjöberg. Marcus är en av dom mest meriterade och mest framgångsrika tränarna i Europa dom senaste åren. Tillsammans med Marcus kommer även Stéphane Tradero (Frankrike) att vara med som tränare. Stéphane har jobbat med flera av dom bästa spelarna i Frankrike och på två olika center där.

Som sparring kommer Sara Ramirez (Spaniens bästa damspelare) och Paulina Vega (dubbel olympisk deltagare) vara med. Flera andra duktiga herrspelare som spelar i dom två högsta ligorna i Spanien att vara med under lägret.

Hallen ligger mindre än 600 meter från hotellet och är en fullstor idrottshall med 20 bord uppsatta. Anledningen till att vi avslutar passen tidigt på eftermiddagarna är att vi endast kan ha hallen till klockan 16.00 måndag - fredag.

 

Nytt för i år

Nya bollar
Tidigare år har vi lånat bollar från den lokala klubben vilket har varit av blandad kvalité. I år kommer vi att ta med vita bra bollar från Sverige. 


Tid för extra serveträning
På morgonen innan första träningspasset börjar kommer det finns möjlighet för dom som önskar att träna serve i hallen. Stéphane kommer att vara på plats och hjälpa er om ni har frågor och funderingar om serve. Detta är såklart frivilligt.

Extra kinaträning (låda) 
Vi kommer att erbjuda extra kinaträning (låda)  en timme utöver den vanliga träningen vid ett tillfälle under veckan. Detta är frivilligt.

Personlig återkoppling efter lägret
Alla deltagare kommer att få en personlig återkoppling efter lägret med några individuella utvecklingsområden som vi tycker är extra viktiga för just dig att fortsätta träna på

Aktiv medföljande
Skulle det vara så att även någon av er föräldrar spelar och skulle vilja vara med på lägret så är det helt okej. Detta sker då till samma avgift som spelarna på lägret. Vänligen meddela oss i så fall.


Covid-19 information

Vi har varit i kontakt med vår kontaktperson i Spanien och fått bekräftat att den deposition vi har betalt in för boende/mat/hall mm är i trygga händer.

Vi utgår i dagsläget ifrån att lägret kommer att kunna genomföras som planerat men om det mot förmodan inte skulle gå så kommer vi kunna ha pengarna till godo för framtida läger i Spanien.

För er som deltagare och medföljande betyder detta en trygghet att er inbetalda deposition inte kommer gå till spillo. Skulle lägret inte gå att genomföra på grund av rådande omständigheter med Corona så gäller följande:
 
 • Ni kommer kunna ha pengarna till godo till nästa Spanienläger som arrangeras
 • Ni kommer kunna använda dom inbetalda pengarna till andra evenemang / privatträningar som vi arrangerar.
 • Ni kommer kunna köpa material för dom innestående pengarna.
 
När det kommer till bokning av flyg så rekommenderar vi er att köpa återbetalningsbara biljetter eller att avvakta med att köpa flygbiljetter tills i sommar när vi vet mer.


Ansvar

Alla deltagare måste ha en ansvarig vuxen på plats. Nordic Table Tennis tar inget ansvar för deltagarna utöver träning och gemensamma aktivteter.

Den ansvariga kan vara en förälder, ledare, tränare och en vuxen person kan vara ansvarig för fler än en deltagare.

Kostnad

Kostnad per deltagare: 7490 SEK / del i dubbelrum
Kostnad för medföljande: 4490 SEK / del i dubbelrum

I priset ingår följande:

 • Boende på fyrstjärningt hotell (del i dubbelrum)
 • Helpension (Frukost, Lunch och Middag)
 • Träning med några av Europas bästa tränare
 • Kinaträning för alla deltagare.
 • Sparring på plats under alla pass.

Tillkommande avgifter

 • Flygresan till Alicante (boka i tid då Alicante är ett väldigt populärt resmål och priserna höjs hela tiden)
 • Tranfer mellan Alicante flygplats och hotellet i Altea (deltagarna bokar sin egen transfer)
 • Det finns även möjlighet att bo i singelrum mot en extra avgift på 1500kr.

Betalning

 • Deposition på 3990 SEK per person betalas till bankgiro 5053-4759 (anmälan är giltig när depositionen är inbetald)
 • Resterande 3500 SEK (500 SEK för medföljande) betalas in till samma bankgiro senast 2 månader innan lägret startar.
 • Anmälan

  För att vara garanterad detta priset så är sista anmälningsdagen den 31 maj. Lägret har ett begränsat antal platser och först till kvarn gäller. Anmälan är giltig när depositionen är betald till vårt bankgiro.

  Skulle något problem uppstå när ni fyller ut anmälan, vänligen ta kontakt med Anton Åkesson via mejl anton@nordictabletennis.com


  Information för anmälda spelare

  Flygresor: Kolla gärna in www.flygresor.se för att se om det finns några bra allternativ som passar er. Flygresor.se samlar dom flesta bolagen på ett och samma ställe.

  Transfer: Det finns många allternativ att ta sig till Altea, vi skulle rekommendera er att besöka sidan www.beniconnect.com för att se prisvärda allternativ. Det går även att hyra bil för dom som önskar, detta går att göra innan resan men även på flygplatsen.

  Extra nätter på hotellet: Skulle ni önska extra nätter på hotellet innan eller efter lägret, vänligen kontakta oss för att få pris på detta.


  Har ni frågor eller funderingar tveka inte på att höra av er till oss för att få mer information