Blog

We share stories and give advice

Vi vill tacka alla deltagare för ett fantastiskt läger. Vi körde totalt 12 tuffa träningspass och samtliga spelare deltog på alla pass. Detta är väldigt unikt för en grupp med 32 spelare.

Här kommer några allmänna punkter som vi reflekterade över och tycker är viktiga att jobba med på hemmaplan:

  • Något vi ofta pratar om är att sträva efter att flytta fötterna först, försöka hitta en bra position och spela slaget i balans. Många spelare börjar slå för tidigt och får då mycket sämre tajming.
  • Försöka träffa forehand och backhand lika långt fram på samma ”linje”. Flera spelare stressar för mycket med backhand och tar bollen för långt fram och sen i forehand så hämtar man så mycket kraft bakifrån att träffen blir sen. Sträva efter att träffa forehand och backhand ungefär lika.
  • Använd dina bästa slag/sidor så mycket du kan, anpassa din serve och ditt returspel så att du så ofta som möjligt får använda dina styrkor efter.

Utöver den tuffa träningen så hade vi två trevliga kvällar på aktivitetshuset i Söderhamn där deltagarna kunde spela minitennis, olika datorspel, shuffleboard, kolla bio, biljard och mycket mer. Dagarna under veckan var väldigt varma i slutet så vi passade på att gå och bada mellan passen en av dagarna.

Vi hoppas alla deltagare är lika nöjda med lägret som vi är! Ni får gärna sprida informationen om sommarlägret vidare till era pingiskompisar så fler får möjligheten att delta nästa sommar.

Vi – Per og jeg – og sikkert også alle de andre var meget glade for opholdet, som var SÅ fint!! Og vi håber meget, at Lars og Henning får etableret et nyt spændende og udviklende træningsophold i dit og Marcus’ regi.

Nordic Table Tennis har precis avslutat höstens seniorläger i Altea. 23 deltagare från Sverige, Norge och Danmark deltog under veckan. Vi kan se tillbaka på ett läger med mycket träning, glädje, sol, bad, god mat och mycket mer. Vi ser redan nu fram emot att välkomna er alla till vårt nästa träningsläger. Mer information kommer inom kort. TACK!

Nordic Table Tennis vill tacka Karlsborgs BTK för en fantastisk vecka i Spanien. Vi är mycket glada över att få ha arrangerat vårt första klubb-läger i Torrevieja för er klubb. Det var ett fantastiskt gäng spelare och medföljande som gjorde veckan till en toppenvecka. Ni är varmt välkomna tillbaka nästa år igen.

Karlsborgs BTK vill tacka Nordic Table Tennis för en fantastisk lägervecka i Spanien. Vi var 18 personer från Karlsborgs BTK som åkte till Spanien från 13 år till 70 +, där Marcus och Anton förberett vårt läger på bästa tänkbara sätt. Ett perfekt läger som med deras kompetens gjorde att alla var supernöjda och stärkte klubbsammanhållningen. Förutom pingis så fanns det tid för bad och sol, några gjorde en golfrunda och några var på vinprovning. Allt var perfekt från minsta detalj från början till slut, vi återkommer nästa år! Tack Nordic Table Tennis för ert engagemang för oss från motionärer till lite mer etablerade spelare.